en-us
  • en-us
  • da

Summer Symphony

Tag på et internationalt orkesterkursus i Norweska Dolina i det sydligste Polen med SYMPHOSIUM EUROPA.

Mette Hanskov og Vagn Molnit står bag et spændende orkesterkursus fra den 3. til den 9. juli 2019, i det smukke bjergområde i den sydligste del af Polen, tæt ved grænsen til tyskland og Tjekkiet. På ferieresortet Norweska Dolina bor man i luksuslejligheder og kongrescenterets forskellige møderum og -sale fungerer som øvelokaler. Her vil 12-14 af de bedste professionelle musikkere fra Europa, f.eks. Det kongelig Kapel i Danmark og Hamborgs Musikskole i Tyskland, undervise og afholde workshops, under det 7 dage lange kursusforløb.

"Sommer Symfoni" kursus for alle.

Kurset er for alle, der øsnker at spille med i et stort klassisk symfoniorkester. Det er for alle aldre ( børn i følge voksne ). Det er også for alle niveauer, også de dygtigste, da musikken er niveauinddelt og der lægges stor vægt på sjove nye vinkler, der vil udvikle deltagerne rent musikalsk. For helt nye musikkere vil der blive udarbejdet lette versioner og for de mere øvede og professionelle bliver der spillet efter mere udfordrende stemmer. Orkesteret spiller 2 gange dagligt, om formiddagen og om aftenen.

På kurset tilbydes der også udviklende workshops til en meget rimelige pris.

Dagen begynder med en sjov og meget lærerig workshop, hvor instruktørerne gennem ensembler udvikler deltagernes fornemmelse for samspil, koordineret tonering og forståelse for den klassiske musik, samt de værker der skal opføres ved koncerten i Jelena Gora.

Privatundervisning af de bedste musikkere fra Europa.

Om eftermiddagen er der mulighed for privatundervisning. Instruktørerne kender deres instrument og dets muligheder til det yderste. I koncentrerede lektioner undervises der i alle finesserne, som er godt at lære. Teknisk kunnen er en vigtig egenskab, men der skal meget mere forståelse til for at blive en rigtig god musiker, og det får man bl.a. ved disse private lektioner.

Koncert med Professionelle solister i Jelena Gora.

Kurset slutter med en stor offentlig koncert i Jelena Gora, hvor vi bl.a. opfører Mussorgskijs fantastiske "Udstillingsbilleder", Sjostakovitjs "Jazzsuite", Knud Åge Risagers herlige "Etude" og selvfølgelig et par dejlige polske værker, Chopins "klaverkoncert" og Wieniavskis "violinkoncert", hvor solisterne er professionelle musikkere.